În opinia sa este nevoie de înființarea unor colegii tehnologice, după modelul francez, unde absolvenții de liceu să se pregătească pentru piața muncii, în programe la care contribuie și companiile, aceasta fiind veriga lipsă din sistemul de educașție de acum.
Nu este prima dată când ministrul Educaţiei susţine ideea unui bacalaureat diferenţiat. În 2012, Ecaterina Andronescu a susţinut schimbarea legii educaţiei astfel încât elevii care termină liceul să opteze pentru bacalaureatul naţional sau bacalaureatul profesional. La bacalaureatul profesional elevii puteau obţine o diplomă cu care se putea angajau, dar nu putea da examen de admitere la facultate.
CITEȘTE ȘI: Ecaterina Andronescu vrea o nouă lege a educației până în iunie anul viitor: Școala să-l profesionalizeze pe elev pentru a exercita muncă utilă în societate
- De amintit este că măsura de desființare a școlilor de arte și meserii a fost luată în 2009 tot de ministrul Ecaterina Andronescu.
În iulie 2012, Ecaterina Andronescu spunea pentru RRA că nu ea a fost cea care a desfiinţat şcolile profesionale și că de fapt a "regândit şcoala profesională transformând-o în şcoala de arte şi meserii". Ea a susţinut că la momentul în care a revenit la minister, în 2009, a constatat că "şcoala de arte şi meserii nu le era utilă pentru că nu-şi găseau loc de muncă".
"În 2009 când m-am întors şi când am făcut analiza şcolilor de arte şi meserii am constatat că între 95 şi 97% din absolvenţii acestor şcoli mergeau şi finalizau liceul pe ruta progresivă. Asta înseamnă cu un an de şcolarizare în plus. Şi atunci, pe bună dreptate, mi-a pus întrebarea: De ce fac aceşti elevi, de ce se duc pe această rută ca să finalizeze liceul? Şi răspunsul este unul singur, foarte simplu. Şcoala de arte şi meserii nu le era utilă. Cu certificatul de absolvire de acolo nu-şi găseau un loc de muncă, spunea Andronescu.
Ecaterina Andronescu este la cel de al patrulea mandat de ministru al Educației. Ea a mai avut acest portofoliu în perioada decembrie 2000 - 19 iunie 2003 (Guvernul Năstase), în perioada decembrie 2008 - octombrie 2009 (Guvernul Boc) și în perioada iulie 2012 - decembrie 2012 (Guvernul Ponta).
MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!
Atata stima de sine a avut si cucoana asta pentru sine incat si-a calcat pe tot ce a scos pe gura si s-a alaturat penalilor. Pentru ca nu e cu nimic mai buna, nu face nimic sa evtie distrugerea natiunii asteia.
Adio Romania, eu am plecat de mult si bine am facut, ca tare rau ai ajuns. :(
https://blog.georgebutunoiu.com/cum-parcheaza-un-senator-de-ce-a-ales-varianta-2/
nici testele Pisa nu vor fi mai bine trecute de analfabetii nostri functionali - unii aflati cu multa gratie chiar in functii de conducere sau chiar in Parliament.
Halal Ministru al educatiei - io mereu ii spunea lui ANdroneasca - tanti Gospodina.
Uite ca trebe sa ii spui din nou ca este o gospodina si atat.
si toate intr-o zi!
ma , pe bune acum... e concurs in psd de "hotii spun lucruri traznite?"
In mod normal o luna este suficient. In Germania este cred o luna jumatate.
In felul acesta materia ar putea fi predata mai lent. O luna in plus de scoala ar face loc la mai multe aplicatii.
AbramBurica în scurtul mandat din 2012, a reintrodus prevederea prin care rectorii universităţilor pot ocupa şi funcţii ca cea de parlamentar şi de demnitate publică,
Tot atunci a fost introdusă prevederea prin care profesorii universitari să poată coordona la doctorat oricâţi studenţi-doctoranzi aprobă senatul universitar, şi nu numai 8 studenţi/profesor, aşa cum prevedea legea. De asemenea, cei care sunt în conducerea unui partid politic vor putea ocupa şi funcţia de rector.
A calarit invatamantul romanesc in :- decembrie 2000- 19 iunie 2003, 23 decembrie 2008- 1 octombrie 2009, 2 iulie -20 decembrie 2012...2018
https://www.educationsuisse.ch/en/education-switzerland/swiss-educational-system
Nu lasati psdul sa reformeze scoala, caci astia sunt
partid de analfabeti! Scoala tebuie condusa si eventual reformata de oameni scoliti pe bune, nu pe la facultati fantoma si cursuri formative pe langa ong-uri dubioase. Spiru Haret a fost el insusi un om de stiinta, astfel incat si-a permis sa le arate compatriotilor cum trebuie sa fie scoala. Sa spuna Abramburika ce are rau legea Funeriu.
Sa inteleg ca pregatesti viitori votanti ai psd-ului?
In maxim 2 cicluri electorale, veti pierde o mare parte din electorat, asta sa vazut si la adunarile ce au fost facute de voi, " tineretea" era in floare.
Copiii au un nivel de pregătire foarte diferit și nu văd utilitatea unui bacalaureat teoretic la română cu eseuri, caracterizări și comentarii pentru cineva care termină un liceu tehnic sau o școală profesională. La fel cum nu văd utilitatea înțelegerii unor noțiuni complexe de matematică predate în liceu pentru cineva care vrea să se facă frizer sau bucătăreasă (știu ca bacalaureatul este deja diferențiat în funcție de profil, dar unele subiecte de la bac sunt irelevante pentru absolvenții de școli profesionale).
Evident, trebuie verificată în continuare capacitatea elevului de a argumenta o idee simplă, de a arăta că înțelege un text citit, de a face calcule de bază și de a rezolva probleme matematice din viața de zi cu zi, poate chiar verificarea competențelor minimale într-o limbă străină.