Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică, crede că testele grilă de la bacalaureat și evaluare națională pot asigura nota de trecere candidaților, modelele de subiecte la matematică publicate de Ministerul Educație fiind foarte simple.

Radu GologanFoto: Hotnews

"Mie mi se pare o comandă de populism. Eu nu sunt împotriva testelor grilă la matematică, dar nu e cazul aici, la clasa a VIII-a şi la clasa a XII-a, unde e foarte simplu. Se poate controla foarte simplu să ia nota 5. Elevii îşi pot face semne cu răspunsul corect", a declarat profesorul Gologan pentru HotNews.

Coordonatorul lotului olimpic de matematică arată că la admiterea la unele facultăţi de la Universitatea Politehnică proba de matematică se dă prin teste grilă, dar acestea sunt foarte bine amestecate.

"Dacă acest sistem nu se va practica aşa cum se practică la Politehnică, adică sunt 15 subiecte cu 15 răspunsuri care sunt amestecate foarte bine, atunci va fi foarte simplu. Subiectele să fie amestecate astfel încât răspunsurile să nu fie aceleaşi", a mai spus Radu Gologan.

Modelele de subiecte la Bacalaureat 2019 la română și matematică au fost publicate astăzi de ministerul Educației, pe site-ul dedicatsubiecte.edu.ro. Acestea conțin teste grilă, potrivit noilor reguli după care se va desfășura examenul de BAC 2019.

CONSULTĂ MODEL SUBIECTE ROMÂNĂ UMAN BACALAUREAT 2019

CONSULTĂ MODEL SUBIECTE ROMÂNĂ REAL BAC 2019

CONSULTĂ MODEL SUBIECTE MATEMATICĂ PROFIL MATE-INFO BACALAUREAT 2019

CONSULTĂ MODEL SUBIECTE MATEMATICĂ PROFIL TEHNOLOGIC BAC 2019

Subiectele la matematică și la română la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019 vor conține într-un procent de 40% teste grilă, a confirmat pentru HotNews, Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare(CNEE). Până acum testele grilă erau folosite la examenele de bacalaureat la geografie și la disciplinele socio-umane.

CITEȘTE ȘI: Din nou probleme cu ​site-ul Ministerului Educației pe care au fost publicate modelele de subiecte la BAC și Evaluare Națională 2019. Documentele nu pot fi accesate

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!