​Iulian Cristache, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, susține că introducerea testelor grilă la română și matematică, la examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională, este o măsură bună, care a fost însă asumată „în totalitate” de Ministerul Educației.

Evaluare nationalaFoto: Pixabay

„După părerea noastră este o masură bună având în vedere rezultatele de la contestații. Ministerul Educației nu a încălcat nicio lege. Si-a asumat însa în totalitate această decizie fără să includă în grupul de lucru sau la nivel de comisie tehnică reprezentanții părinților și elevilor, cu toate că după finalul Evaluării Naționale și a Bacalaureatului de anul acesta a avut loc o discuție cu noi în acest sens", a declarat Cristache pentru HotNews.

Reprezentanții părinților au avut astăzi o întâlnire cu oficialii de la Ministerul Educației.

Subiectele la matematică și la română la Bacalaureat și Evaluare Națională 2019 vor conține într-un procent de 40% teste grilă, a confirmat pentru HotNews, Marian Șuță, șeful Centrului Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Până acum testele grilă erau folosite la examenele de bacalaureat la geografie și la disciplinele socio-umane.

Modelele de subiecte vor fi publicate mâine, 1 noiembrie.

CONSULTĂ AICI CALENDARUL BACAUREATULUI 2019

MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unei minți sănătoase. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Educație!