​Admitere în învățământul profesional 2018 Absolvenții de clasa a VIII-a care vor să învețe o meserie, așteptați pe 20.000 de locuri libere în școlile profesionale

de R.P.     HotNews.ro
Joi, 30 august 2018, 16:20 Actualitate | Educatie


Fragment din lista scolilor profesionale care organizeaza admitere 2018
Foto: edu.ro
​​Elevii care au terminat clasa a VIII-a și vor să învețe o meserie trebuie să se înscrie zilele acestea în învățământul profesional. Vineri, 31 august, și luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesați se înscriu în școlile profesionale duale. Miercuri, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional care nu organizează examen de admitere. Aproape jumătate din locurile în învățământul profesional clasic au rămas neocupate, adică 20.000 de locuri pe care le pot ocupa acum copii, și aproape 3.000 de locuri libere în școlile duale, unde elevii înscriși primesc bursă lunară de 400 de lei. 

Ministerul Educației anunță că au rămas 18.992 de locuri libere, fiind ocupate inițial 18.114 locuri în prima etapă de admitere în învăţământul profesional de stat. În ciuda numărului mare de locuri rămase neocupate după prima etapă de admitere din vară, Ministerul anunță abia cu o zi înainte de a doua etapă care este situația și la ce școli se pot duce copiii. Vineri, 31 august, începe a doua etapă de admitere în învăţământul profesional de stat, pentru anul școlar 2018-2019.

În zilele de vineri, 31 august și luni, 3 septembrie, până la ora 15:00, elevii interesați se pot înscrie la unităţile de învăţământ profesional unde au rămas locuri libere după prima etapă și care organizează sesiune de preselecție pe baza fișelor de înscriere în învățământul profesional de stat.

Miercuri, 5 septembrie, are loc înscrierea la unitățile de învățământ profesional cu locuri libere și care nu organizează sesiune de preselecție.
  • Elevii care sunt respinşi la preselecţie pot să se înscrie în unitățile de învățământ profesional cu locuri libere în urma primei etape de admitere și care nu organizează sesiune de preselecție.
Citește și:


Citeste mai multe despre   
864 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Dosare blocate la tribunalHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version