Adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale și va fi consemnată în istorie ca practică nedemocratică, avertizează Remus Pricopie, rectorul SNSPA și fost ministru al Educației în guvernul Ponta. "Îi recomand doamnei Prim-ministru Viorica Dăncilă să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ, într-un context care nu îi justifică urgența și pe teme atât de importante pentru democrația din România. Dacă își va asuma o astfel de decizie, nu numai că vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie ca practică nedemocratică”, susține Remus Pricopie, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro de către Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Remus PricopieFoto: Agerpres

Comunicatul integral remis de SNSPA:

"Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, trage un semnal de alarmă pentru democraţia din România

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), fost ministru al Educaţiei, prof. univ. dr. Remus Pricopie, susține că adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea va duce la noi tensiuni sociale și va fi consemnată în istorie ca practică nedemocratică.

«Potrivit unor surse media, în ședinta de guvern de mâine, ar urma să fie adoptată o ordonanță de urgență prin care să fie reglementate două subiecte asupra cărora nu există un acord la nivelul societății românești: amnistia și grațierea.

Dacă aceste informații se confirmă, trag un semnal de alarmă privind gravitatea momentului.

Îi recomand doamnei Prim-ministru Viorica DĂNCILĂ să nu își asocieze numele cu un astfel de act normativ, într-un context care nu îi justifică urgența și pe teme atât de importante pentru democrația din România.

Dacă își va asuma o astfel de decizie, nu numai că vom asista la noi tensiuni sociale, dar vom deschide un nou capitol care va fi consemnat de istorie ca practică nedemocratică.», prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA."

Descarcă de aici comunicatul SNSPA cu declarațiile rectorului Remus Pricopie referitoare la ordonanța de urgență privind amnistia și grațierea

Informații de background

Amintim ca G4Media.ro a scris vineri că președintele PSD Liviu Dragnea face presiuni asupra Vioricăi Dăncilă ca Guvernul să adopte o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. Între timp, ministrul Tudorel Toader s-a întâlnit, în această dimineață, cu premierul Viorica Dăncilă; la finalul discuțiilor de la Guvern, Toader a declarat, despre o posibilă ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere: „Nu avem așa ceva în Ministerul de Justiție, nici în dezbatere, nici în avizare”.

După discuțiile de la Guvern, ministrul Justiției s-a dus la Parlament, unde poartă discuții cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Amintim că Tudorel Toader este susținut în Guvernul Dăncilă de ALDE.

Citește și: