​​Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a întâlnit, la Parlament, cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la scurt timp după ce a avut o serie de discuții la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă. Turul instituțional al lui Toader vine în contextul în care în spațiul public au apărut informații privind intenția emiterii unei ordonanțe privind amnistia și grațierea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nici Toader, nici Tăriceanu nu au dat declarații după întrevederea din biroul președintelui Senatului.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, după întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă, că a informat-o pe aceasta despre măsurile pentru preluarea președinția JAI și despre discuțiile din cadrul reuniunii de săptămâna trecută. „Am informat-o pe doamna premier despre ce s-a discutat la reuniune, dar, mai important, ceea ce m-a interesat să pregătim măsurile pregătitoare în vederea președinției Consiliului JAI”, a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă a discutat cu premierul Dăncilă despre o Ordonanță privind amnistia şi graţierea, Toader a spus: „Să nu vorbim despre situații ipotetice, nu avem așa ceva în Ministerul de Justiție, nici în dezbatere, nici în avizare”.

Întâlnirea dintre ministrul Tudorel Toader și premierul Viorica Dăncilă are loc cu o zi înainte de ședința de Guvern, care a fost programată marți.