Comunicatul în care Ministerul Cercetării vorbea despre un perpetuum mobile “s-a dorit a fi un articol despre cercetarea românească”, însă menționarea dispozitivului “care generează energie la nesfârșit fără a primi vreo intervenție din exterior” - “a fost o interpretare personală a celui care a redactat comunicatul”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Ministerului.

Ministerul Cercetarii, despre perpetuum mobileFoto: research.gov.ro

Într-un răspuns oficial la solicitarea HotNews.ro, Ministerul Cercetării a precizat că, “deoarece respectiva interpretare nu reprezintă punctul de vedere al Ministerului Cercetării si Inovării, comunicatul a fost retras de pe site”.

  • HotNews.ro a întrebat luni Ministerul Cercetării care este explicația pentru apariția pe site-ul instituției a comunicatului în care se află următoarea mențiune: “De la avionul cu reacție inventat de Henri Coandă in 1910, prezentat în același an la Expoziția Internațională de Aeronautică de la Paris, la dioramele create de Grigore Antipa, care reconstituie tridimensional mediul natural și modul de viață al animalelor, la pila Karpen inventată în 1950 de Nicolae Vasilescu Karpen, un perpetuum mobile care generează energie la nesfârșit fără a primi vreo intervenție din exterior, la părintele ciberneticii românești, Ștefan Odobleja, creatorul psihociberneticii cu aplicare în toate ramurile științei, cercetătorii români au ocupat locuri fruntașe de-a lungul vremurilor și a istoriei”.

Iată răspunsul integral trimis de Ministerul Cercetării la solicitarea HotNews.ro:

Comunicatul de presă la care dumneavoastră faceți referire, s-a dorit a fi un articol despre cercetarea românească, respectiv despre cercetătorii români.

În ceea ce privește mențiunea la care vă referiți, aceasta a fost o interpretare personală a celui care a redactat comunicatul.

În aceste condiții, deoarece respectiva interpretare nu reprezintă punctul de vedere al Ministerului Cercetării si Inovării, comunicatul a fost retras de pe site.

Ministerul Cercetării și Inovării regretă eventualele neplăceri create de apariția acestui articol.”

Citeste si: