FOTO Inscrieri invatamantul primar 2018: 97.021 de cereri au fost depuse in prima saptamana

de N.O.     HotNews.ro
Vineri, 16 martie 2018, 18:23 Actualitate | Educatie


In prima saptamana din calendarul de inscriere in invatamantul primar au fost completate si depuse, la nivel national, 97.021 de cereri, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei. Dintre acestea, 84.697 de cereri (87,3%) vizeaza copii cu varsta de 6 ani (impliniti pana la data de 31 august 2018, inclusiv), iar 12.324 de cereri (12,7%), copii cu varsta de 6 ani (impliniti incepand cu data de 1 septembrie 2018).

In prima etapa, parintii sau tutorii legali isi pot inscrie copiii pana in data de 26 martie, inclusiv. Cererea-tip poate fi completata atat la secretariatul unitatii de invatamant la care parintele doreste inscrierea copilului, cat si online, in interiorul calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Cererile-tip completate online trebuie in mod obligatoriu validate in unitatea de invatamant aleasa pentru inscriere, in prezenta parintelui si a cel putin unuia dintre membrii comisiei, zilnic, intre orele 8 - 18:00 (luni-vineri).

In data de 30 martie, vor fi afisate in unitatile de invatamant si pe site-urile acestora, respectiv ale inspectoratelor scolare judetene/al municipiului Bucuresti, lista copiilor inmatriculati, informatii privind numarul locurilor ramase libere si situatia copiilor neinscrisi dupa prima etapa.

A doua etapa este programata in perioada 12 - 18 aprilie, rezultatele urmand a fi afisate in data de 23 aprilie. Intre 24 aprilie si 4 mai, inspectoratele scolare vor solutiona toate cazurile nerezolvate dupa finalizarea etapei a doua.

Situatia cererilor de inscriere pe judete si tip (8-15 martie)Citeste si
Inscrieri clasa pregatitoare 2018 Ce fac copiii in prima clasa din invatamantul primar si cum arata fisa de evaluare de la finalul clasei pregatitoare

802 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version