​Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat că se va deplasa personal în Germania pentru a verifica, în teren, condiţiile în care lucrează muncitorii români.

Violeta AlexandruFoto: Agerpres

„Voi pleca personal în Germania. Simt nevoia să verific și în teren condițiile de muncă și să discut cu românii. Nu plec de la premiza că angajatorii germani sunt iresponsabili, după cum nu îi tratez așa nici pe angajatorii din țară, despre care PSD ar spune că sunt niște infractori. Așa cum am spus tuturor omologilor mei din țările membre UE în care avem comunități de români, mă voi implica în promovarea unei dezbateri europene orientate spre găsirea de soluții pentru ca indiferent unde lucrează un cetățean european, în spațiul european, să existe o corespondență clară între măsurile de protecție socială și de siguranță la locul de muncă. Sunt foarte activă în comunicarea cu Miniștrii Muncii din UE în această perioadă, din respect pentru munca cinstită a fiecărui român”, a scrie Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook.

Reacţia sa a venit după ce, luni, a fost audiată în comisiile parlamentare pe tema situației lucrătorilor români din străinătate.

CITEȘTE ȘI: