Aproximativ 30 de elicoptere Black Hawk aparținând Forțelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la Alexandroupoli, din Grecia, către bazele de antrenament din România, în perioada 24 februarie - 5 martie. „În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor”, anunță armata americană.

Elicoptere Black Hawk in RomaniaFoto: US Army

Elicopterele „Black Hawk” aparțin Brigăzii 1 Aviație de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detașate în Europa pentru o rotație de 9 luni, în sprijinul operațiunii „Atlantic Resolve”.

„În această perioadă, este posibil ca localnicii din zona aflată în proximitatea bazei „Mihail Kogălniceanu” să vadă o formație amplă de elicoptere în zbor. Zborurile sunt planificate între orele 8:00 și 18:00. Se vor respecta procedurile standard de reducere a zgomotului”, transmite Biroul de Relații Publice al Forțelor Terestre ale S.U.A. din Europa și din Africa.

„În scopul protejării sănătății și asigurării protecției militarilor participanți și a populației locale, se vor lua măsuri de prevenție împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măștilor, distanțarea socială, desfășurarea activității în ture, prin rotație. Brigada va efectua proceduri de screening, testare și carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinațiile de pe teritoriul aliaților și partenerilor”, mai anunță reprezentanții armatei americane.

Vezi și: