Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane, execută în perioada aprilie-mai o serie de exerciții militare alături de Forțele Române în poligonul de la Babadag. Printre zboruri de antrenament și pe linie logistică, forțele române și americane vor simula și un asalt aerian asupra unui obiectiv, precum și un exercițiu de recuperare a unei aeronave. În urma exercițiilor deja începute au reieșit și niște fotografii deosebite.

Elicoptere Black Hawk langa cetatea enisala, BabadagFoto: US Army

Militari români din Forțele Terestre și militari americani dislocați în Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța au executat între 13 și 17 aprilie o serie de exerciții planificate împreună cu Batalionul 4-3 AHB, structură de elicoptere a forțelor terestre americane, în poligonul de la Babadag.

În săptămâna care se încheie au avut loc zboruri de antrenament, pe linie logistică, între Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” și Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag. De asemenea, joi, 23 aprilie, va avea loc un exercițiu de antrenament prin care se va simula un asalt aerian asupra unui obiectiv în teren, iar în perioada 27 aprilie – 1 mai, va avea loc un exercițiu de recuperare a unei aeronave, după cum a informat MApN.

În urma exercițiilor deja începute, militarii americani au reușit să surprindă și niște cadre spectaculoase.

Foto: 3rd Combat Aviation Brigade, 3rd Infantry Division / CPT Justin Reynolds