Noi declarații controversate ale IPS Teodosie. De această dată, Arhiepiscopul Tomisului a vorbit laudativ despre Vladimir Putin despre care spune că „nu este atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, fiind „ cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”.

Arhiepiscopul TeodosieFoto: Agerpres

”Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a declarat arhiepiscopul Teodosie, într-o emisiune la Radio Dobrogea (după minutul 31).

IPS Teodosie a adăugat: ”Şi în ţara sa, şi Putin şi Medvedev sunt ctitori şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câte jertfe au facut şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcatori”, citat de news.ro.

Reamintim că, în urmă cu circa două săptămâni, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat de către polițiști de trei ori, luni, pe motiv că, deși ar fi trebuit să se afle în carantină, el a oficiat slujba la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, apoi a participat la două evenimente. Arhiepiscopia a anunțat că IPS Teodosie va contesta amenzile, pentru că "sunt ilegale".