Preşedintele american Joe Biden a fost vaccinat cu o nouă doză „booster” de vaccin împotriva covid-19 şi şi-a îndemnat compatrioţii să-i urmeze exemplul, odată cu apropierea iernii, relatează AFP și News.ro.

Joe Biden s-a vaccinat cu o noua doza „booster” a vaccinului anti-CovidFoto: Chris Kleponis-CNP-startraksphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, care a contractat coronavirusul în urmă cu trei luni, a fost vaccinat cu prima doză a unui vaccin anti-Covid în decembrie 2020.

În luna martie a acestui an el s-a vaccinat cu a doua doză „booster”, a patra în total, pe care autoritățile americane au aprobat-o pentru administrare la persoanele vârstnice la momentul respectiv.

El a fost vaccinat acum la Casa Albă, în prezenţa presei, cu această doză suplimentară care vizează două subvariante ale SARS-CoV-2.

Joe Biden a anunţat iniţiative vizând să-i convingă pe americani să se vaccineze cu un „booster” până la sărbătorile de la sfârşitul anului, când călătoresc şi se întâlnesc cu familia.

Biden i-a îndemnat pe toți americanii să se vaccineze din nou împotriva coronavirusului

Până săptămâna trecută, doar 20 de milioane de persoane din Statele Unite primiseră un vaccin anti-COVID-19 actualizat.

„În îndemn pe toţi americanii (...) să se vaccineze cât mai curând posibil”, a declarat el.

„Sute de oameni mor zilnic din cauza Covid, sute. Este probabil ca acest număr să crească în această iarnă, dar (...) aproape toate morţile pot fi prevenite anul acesta”, a adăugat şeful statului american.

Statele Unite au început să ofere în luna septembrie vaccinul anti-COVID-19 actualizat, conceput pentru a combate subvariantele BA.4 şi BA.5. ale Omicron şi versiunea iniţială a coronavirsului.