Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden, în vârstă de 78 de ani, a primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19, luni, în direct în fața camerelor de televiziune, potrivit AFP și CNN.

Biden s-a vaccinat impotriva CovidFoto: youtube.com

Prima doamnă, Jill Biden, a primit vaccinul mai devreme luni, a declarat echipa de tranziție a lui Biden reporterilor.

Vaccinarea lui Biden vine la o săptămână după ce primele doze de vaccin au fost injectate lucrătorilor din domeniul sănătății și la câteva zile după ce Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a acordat autorizația de utilizare de urgență pentru un al doilea vaccin coronavirus.

Vaccinul Pfizer necesită două doze administrate la câteva săptămâni distanță pentru a atinge o eficacitate de 95%.

Echipa de tranziție nu a furnizat detalii despre momentul în care Biden va primi a doua doză. Purtătorul de cuvânt al tranziției lui Biden, Jen Psaki, a declarat că vicepreședintele ales Kamala Harris și soțul ei, Doug Emhoff, vor primi vaccinurile săptămâna viitoare.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, responsabil pentru coordonarea luptei împotriva pandemiei de la Casa Albă în ultimele luni, a primit vineri vaccinul Pfizer / BioNTech, o vaccinare transmisă în direct la televizor la momentul când Statele Unite se pregătesc să autorizeze un al doilea vaccin.