Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat că vaccinurile anti-COVID-19 pot fi administrate copiilor cu vârste cuprinse între şase luni şi 5 ani, precizând că decizia sa se bazează pe recomandările experţilor, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Vaccinare anti-Covid a unui copilFoto: Pramote Polyamate / Alamy / Profimedia Images

În Statele Unite, copiii şi bebeluşii din această categorie de vârstă sunt deja imunizaţi cu vaccinuri anti-COVID-19.

Directorul general al Ministerului Sănătăţii din Israel, Nachman Asch, a declarat că vaccinarea este recomandată în mod special copiilor care suferă de boli cronice sau de deficienţe imunitare.

Decizia survine în condiţiile în care numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou, înregistrându-se peste 10.000 de infectări în câteva zile consecutive la nivelul întregii ţări.

Noul val de infecții cu coronavirusul

Potrivit oamenilor de știință, Israelul se confruntă cu cel de-al şaselea val de coronavirus în contextul în care numărul cazurilor de Covid a început să crească din nou și în Europa, Franța raportând marți peste 200.000 de infecții înregistrate în decurs de 24 de ore.

Ministerul Sănătăţii a raportat marţi 13.901 de noi cazuri la o populaţie de 9,4 milioane de locuitori, precizând că 376 de persoane au dezvoltat forme grave ale bolii.

Cu toate acestea, cele mai recente cifre zilnice ale infectărilor sunt semnificativ mai mici decât la sfârşitul lunii ianuarie, când a fost înregistrat un vârf de peste 85.000 de cazuri de COVID-19.