Județul Timiș are de curând o platformă dedicată cu informații statistice și în timp real „pentru a avea o imagine de ansamblu privind evoluția pandemiei și pentru o mai bună informare a cetățenilor”. Platforma este făcută în același mod precum cea a județului Bihor, lansată în urmă cu circa două luni, iar alte județe își pot face și ele un site asemănător.

Date oficiale COVID-19 TimisFoto: Captura de ecran

„În actualul context, pentru a avea o imagine de ansamblu privind evoluția pandemiei și pentru o mai bună informare a cetățenilor din județul Timiș a fost creată o platformă online unde se regăsesc date, în timp real, legate de evoluția fenomenului epidemiologic la nivelul județul nostru”, a anunțat Direscția de Sănătate Publică Timiș.

Platforma, care poate fi accesată urmărind link-ul www.timiscovid19.ro, prezintă statistici și date legate de îmbolnăvirile cu virusul SARS-CoV-2, dar și modul în care decurge campania de vaccinare în Timiș. Toate aceste informații sunt actualizate zilnic, începând cu ora 13.00.

Site-ul a fost creat din inițiativa Direcției de Sănătate Publică Timiș, cu sprijinul graphs.ro și al Băncii Mondiale.

Platforma este similară cu cea lansată și pentru județul Bihor în luna decembrie, o platformă ce conține informații oficiale introduse de DSP, a fost dezvoltată practic având la bază platforma Graphs.ro, o platformă independentă realizată de informaticianul Dragoș Vana unde sunt centralizate informații actualizate la zi cu date despre pandemie și vaccinare.

Graficile și informațiile prezentate vizual pe platforma Graphs.ro au fost folosite și de HotNews.ro în scop ilustrativ în multe articole publicate de-a lungul pandemiei.

Similar și alte județe care ar dori să-și realizeze un astfel de tablou cu informații oficiale și la zi cu tot ce ține de pandemia de COVID-19 ar putea să o facă folosind infrastructura și platformaGraphs.ro.