Bihorul este primul județ din România care are o platformă online special creată unde se regăsesc informații, în timp real, legate de numărul persoanelor vaccinate, procentul celor vaccinați, doze de vaccin disponibile, centre de vaccinare, cazuri noi înregistrate și pacienți internați.

Platforma cu informatii la zi despre pandemie pentru judetul BihorFoto: captura ecran

Site-ul a fost creat la inițiativa Primăriei Oradea, cu sprijinul Instituției Prefectului Bihor, Consiliului Județean Bihor, Direcției de Sănătate Publică Bihor și a Băncii Mondiale.

Platforma, care poate fi accesată urmărind link-ul www.covid19bihor.ro, prezintă statistici și date legate de îmbolnăvirile cu Covid-19, dar și modul în care decurge campania de vaccinare în Bihor. Toate aceste informații sunt actualizate zilnic.

Platforma lansată pentru județul Bihor, ce conține informații oficiale introduse de DSP, a fost dezvoltată practic având la bază platforma Graphs.ro, o platformă independentă realizată de informaticianul Dragoș Vana unde sunt centralizate informații actualizate la zi cu date despre pandemie și vaccinare.

Graficile și informațiile prezentate vizual pe platforma Graphs.ro au fost folosite și de HotNews.ro în scop ilustrativ în multe articole publicate de-a lungul pandemiei.

Similar și alte județe care ar dori să-și realizeze un astfel de tablou cu informații oficiale și la zi cu tot ce ține de pandemia de COVID-19 ar putea să o facă folosind infrastructura și platformaGraphs.ro.