Răspândirea variantei Omicron a coronavirusului a făcut ca Ungaria să înregistreze în ultimele 24 de ore 15.526 de contagieri, un nou record de la începerea pandemiei, reprezentând dublu faţă de numărul raportat în urmă cu o săptămână, relatează Agerpres.

Vaccinare anti-Covid in UngariaFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Contagierile cu noua variantă Omicron reprezintă deja 87% dintre noile cazuri de Covid-19 din ţară, potrivit datelor oficiale.

Incidenţa pe ultimele 14 zile la 100.000 de locuitori a ajuns la 1.664 la Budapesta, cea mai ridicată din ţară.

În ciuda creşterii numărului de contagieri, ocuparea paturilor în spitale se menţine stabilă, iar numărul internărilor a rămas practic la fel ca în urmă cu o săptămână, în timp ce ocuparea locurilor la terapie intensivă (ATI) a înregistrat chiar o scădere.

Ungaria rămâne una dintre ţările cu cea mai mare rată de mortalitate asociată Covid-19 din întreaga Uniune Europeană.

Pe de altă parte, portalul educativ Eduline a informat că noul val de coronavirus provoacă tot mai multe probleme în grădiniţe, mai ales în capitala Budapesta, unde „sute de copii” au fost plasaţi în carantină.

După o avansare rapidă a campaniei de vaccinare, ritmul a încetinit până la intrarea în impas, cu 63% din populaţie în prezent vaccinată cu schema completă.

Vaccinarea anti-Covid-19 este obligatorie în Ungaria pentru lucrătorii sanitari, forţele de securitate, precum şi pentru învăţători şi profesori.

Citește și: