Bilanțul zilnic de infecții cu coronavirus din Austria a doborât de departe recordul anterior, deoarece varianta Omicron, extrem de contagioasă, continuă să se răspândească, a declarat miercuri cancelarul Karl Nehammer, citat de Reuters.

Austria in lockdownFoto: Joe Klamar / AFP / Profimedia

"Avem aproape 30.000 de infecții. Este o cifră înspăimântător de mare", a declarat Nehammer într-o conferință de presă.

Precedentul record de noi cazuri zilnice de Covid-19 era de 17.006, stabilit în urmă cu o săptămână.

Tot miercuri, Slovenia și Croația au raportat și ele bilanțuri record de cazuri noi de COVID-19, de 12.285 și, respectiv, 10.427, presa avertizând că cifrele reale sunt probabil mai mari, deoarece laboratoarele nu au putut procesa toate testele suficient de repede.

Slovenia, care a înregistrat un salt de 41,5% față de ziua precedentă și cu aproape 80% mai multe cazuri decât miercurea trecută, a scurtat perioada de carantină pentru cei angajați în sectoarele sănătății, asistenței sociale și educației pentru a permite funcționarea normală a acestora.

Croația, cu un salt zilnic de 38% în ceea ce privește numărul de cazuri, a raportat 45 de decese.

Germania a anunțat miercuri 112.323 de noi cazuri, o raportare zilnică ce trece pentru prima oară de 100.000 de infecții, dar ministrul sănătății a declarat că vârful nu a fost atins.

De asemenea, Ungaria a raportat un nivel maxim de 14.890 de infecții, dar numărul celor spitalizați cu Covid-19 a rămas la un nivel relativ scăzut.

Bulgaria și Cehia au depășit și ele, miercuri toate bornele anterioare privind numărul de cazuri înregistrate într-o perioadă de 24 de ore.