Peste 1,3 milioane de copii spanioli cu vârsta între 5 și 11 ani au fost vaccinați cu prima doză a vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer însă oficialii de la Madrid și-au exprimat un optimism moderat cu privire la situație în contextul răspândirii variantei Omicron a coronavirusului, relatează Euractiv.

Vaccinare anti-Covid a unui copilFoto: Pramote Polyamate / Alamy / Profimedia Images

Un motiv de optimism pentru autoritățile spaniole îl reprezintă faptul că valul de profesori intrați în concediu medical, așteptat după vacanța de iarnă din cauza răspândirii variantei Omicron, nu s-a materializat până acum.

Doar 2,3% din profesorii Spaniei se află în concediu de boală, potrivit datelor publicate vinerea trecută de ministerul educației de la Madrid.

Potrivit statisticilor acestui minister, numărul de copii cu vârsta de sub 11 ani infectați cu coronavirusul a urmat același trend ca și al celorlalte categorii de vârstă: a început să crească subit începând cu data de 19 decembrie și pare să se afle în scădere de la mijlocul săptămânii trecute.

Spania a demarat campania de vaccinare anti-Covid a copiilor în data de 15 decembrie a anului trecut, peste 1,3 milioane de doze fiind administrate până acum, imunizând aproximativ 40,9% din copiii cu vârsta între 5 și 11 ani.

Școlile spaniole s-au redeschis după vacanța de Crăciun, însă cu unele modificări: purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie între ore dar și în sălile de clasă, fiind de asemenea implementat un nou protocol pentru evitarea revenirii la învățământul la distanță, potrivit agenției EFE.

Spania a depășit pe 14 ianuarie pragul de 8 milioane de infecții cu coronavirusul înregistrate de la izbucnirea pandemiei.