Spania a început miercuri campania de vaccinare anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, în timp ce familiile au format cozi uriașe pe coridoarele spitalului Infanta Sofia din Madrid, relatează Reuters.

Vaccinare anti-Covid Spania copii 5-11 aniFoto: Captura YouTube

Mulți părinți au spus că s-au trezit devreme pentru a face o programare înainte de sărbătorile de Crăciun. Spitalul se așteaptă să administreze peste 1.000 de doze în fiecare zi copiilor până pe 9 ianuarie.

„Era timpul”, a spus Ana Cardenete, un asistent medical în vârstă de 38 de ani, care își conduce pe cei doi copii, o nepoată și un nepot prin coada haotică.

Nu și-a făcut griji de efectele secundare ale vaccinului lansat recent de Pfizer și a spus că vrea să își vaccineze copiii pentru că acum în Spania copiii reprezintă categoria de populație cea mai afectată de virus.

„Sincer suntem mult mai calmi acum, atât din punct de vedere al sănătății, cât și din punct de vedere școlar, pentru că vaccinarea va ajuta și latura academică”, a spus ea.

Fiul ei, Leo, în vârstă de 10 ani, a intrat triumfător în cabină și și-a suflecat mânecile cu încredere.

”M-ai vaccinat? întrebă el în glumă în timp ce o asistentă îi administra injecția.

”Este un lucru bun că acum am o oarecare protecție împotriva COVID, cel puțin pentru o vreme”, a spus el.

Spania, Grecia și Ungaria sunt doar câteva dintre țările din Uniunea Europeană care au lansat miercuri campania de vaccinare anti-Covid a copiilor.

Citește și:

Multe state își vaccinează copiii, dar vaccinul singur ”nu va fi suficient” în lupta cu varianta Omicron - Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor