Catalonia, regiunea spaniolă a cărei capitală este metropola turistică Barcelona, a anunţat noi restricţii privind viaţa publică, în contextul unei recrudescenţe a infectărilor cu noul coronavirus, relatează El Pais și Agerpres.

Coronavirus SpaniaFoto: Paco Freire-SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cluburile, barurile şi discotecile se vor închide, vor fi restricţii de circulaţie pe timp de noapte, între orele 01:00 şi 06:00, şi va fi limitat gradul de ocupare al restaurantelor şi facilităţilor de divertisment, precum şi numărul de persoane ce pot participa la reuniuni private, a indicat guvernul regiunii autonome din nord-estul Spaniei.

Măsurile urmează să intre în vigoare de vineri pentru o perioadă iniţială de 15 zile, dar mai trebuie aprobate de Curtea Supremă catalană.

Numărul de infectări este în creştere rapidă în Spania, în pofida unei rate foarte ridicate de vaccinare, de circa 90% din toată populaţia trecută de 12 ani.

Incidenţa la 100.000 de locuitori a ajuns la 377 pe o perioadă de 7 zile şi creşte şi povara asupra spitalelor, 1.442 pacienţi cu coronavirus fiind în prezent trataţi la terapie intensivă.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a convocat de altfel o reuniune de urgenţă pentru miercuri după-amiază pentru a discuta despre măsurile anti-COVID-19.

Sanchez a avertizat în cursul acestui weekend că Spania se află în pragul unul al șaselea val al pandemiei.

Citește și: