Guvernul statului Sao Paulo (în sudul Braziliei) a anunţat marţi două cazuri ale noii variante Omicron, primele din această ţară şi din America Latină, la turişti care au vizitat Africa de Sud.

Coronavirus BraziliaFoto: Ellan Lustosa / Zuma Press / Profimedia

„Secretariatul de stat pentru sănătate din Sao Paulo a confirmat marţi primele două cazuri importate ale noii variante Omicron a coronavirusului (SARS-CoV-2) în Brazilia. Confirmarea a fost făcută după secvenţierea genetică”, a informat guvernul statului Sao Paulo, potrivit Agerpres.

Anterior, Autoritatea braziliană de reglementare în domeniul sănătăţii Anvisa informase într-un comunicat că „va trimite în laborator pentru confirmare testele” unui cuplu de brazilieni, după „o identificare preliminară” a variantei detectate pentru prima dată în Africa de Sud în probele acestor două persoane.

Bărbatul se întorsese, singur, pe 23 noiembrie la Sao Paulo (sud-est), dintr-o călătorie în Africa de Sud. El a fost testat negativ, apoi cuplul a fost testat pozitiv la Covid-19 două zile mai târziu.

Noua variantă se răspândeşte rapid în întreaga lume de la sfârşitul săptămânii trecute.

Brazilia, ca numeroase alte ţări, şi-a închis luni frontierele pentru zborurile din şase ţări din sudul continentului african.

CITEȘTE ȘI: