Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat vineri că propune statelor membre suspendarea tuturor zborurilor din sudul Africii către Uniunea Europeană din cauza variantei B.1.1.529 a coronavirusului.​

Ursula von der LeyenFoto: Olivier HOSLET / AFP / Profimedia

„Luăm vestea despre noua variantă a COVID0-19 foarte în serios, știm că mutațiile pot duce la apariția și răspândirea și mai multor variante ce determină îngrijorare care s-ar putea răspândi la nivel mondial în decurs de câteva luni. Este important acum ca noi toți din Europa să acționăm foarte rapid, decisiv și uniți.”, a declarat președintele Comisiei Europene.

„Comisia Europeană a propus astăzi statelor membre să activeze frâna de urgență asupra călătoritului din țări din sudul Africii și alte țări afectate pentru a limita răspândirea noii variante”, a anunțat Ursula von der Leyen.

„Toate zborurile către aceste țări ar trebui suspendate până înțelegem clar pericolul reprezentat de această variantă nouă și călătorii care se întorc din aceste regiuni ar trebui să respecte reguli stricte de carantină”, a adăugat aceasta.

Von der Leyen a precizat de asemenea că producătorii de vaccinuri anti-Covid sunt obligați de contractele semnate cu UE să le adapteze în cazul apariției unor noi variante.

Ea a lansat un nou îndemn pentru cetățenii europeni, cerându-le acestora să se vaccineze anti-Covid și amintind că variantele „booster” oferă imunitate sporită împotriva coronavirusului.

Citește ultimele evoluții privind noua variantă B.1.1.529 a coronavirusului LIVETEXT pe HOTNEWS.