Medicul Vasi Rădulescu critică decizia ”conducătorilor de doi lei” de a respinge în Senat certificatul verde pentru a-și menține scaunul cald, subliind că introducerea acestuia pentru orice activitate ar fi dus la un număr de 300.000 de persoane vaccinate pe zi, iar ”într-o lună era totul rezolvat”.

Certificat verde COVIDFoto: Profimedia Images
  • ”Când ai o situație care-ți pune în pericol toți locuitorii țării, omorându-ți 3.000 pe săptămână, adică fix cât un sat, iar tu o dai cotită în jocuri politice, în evitarea elegantă a unei discriminări închipuite, în salivarea după veșnicul ciolan, în menținerea scaunului cald, fără să iei prompt niște măsuri care să-ți protejeze locuitorii, chit că-i vei deranja pe unii care oricum ar merita un duș rece cu furtunul la pielea goală, în piața publică, asta înseamnă țară cu niște conducători de doi lei.
  • Certificat obligatoriu pentru orice activitate -> 100-200-300.000 de oameni vaccinați pe zi -> într-o lună era totul rezolvat”, a scris medicul pe Facebook.

Proiectul de lege care prevede introducerea certificatului verde COVID pentru personalul medical, dar și în cazul instituțiilor publice, inclusiv Parlamentul, și în clădirile de birouri a fost respins de Senat la un singur vot.

Proiectul a mers la Camera Deputaților, care este cameră decizională.