Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 16,1 la mie. Vineri a fost 15,83 la mie.

Coronavirus BucurestiFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nu a validat vineri propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) privind carantinarea zonei metropolitane Bucureşti. Totodată, s-a dispus intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, analizarea situaţiei epidemiologice din Bucureşti şi judeţul Ilfov şi propunerea de noi măsuri.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei, între acestea fiind posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune. De asemenea, s-a decis dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.