Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins oficial propunerea Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”.

HotNews.roFoto: Hotnews

CNSU a aprobat Hotărârea numărul 87 privind stabilirea măsurilor necesar a fi implementate la nivelul Municipiului București și județului Ilfov pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Principalele prevederi:

  • nevalidarea propunerii Institutului Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la „nivelul zonei metropolitane București”;
  • intensificarea acțiunilor de control privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și aplicarea măsurilor prevăzute de cadrul normativ în vigoare;
  • analizarea de către Grupul de Suport Tehnico - Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României a situației epidemiologice de la nivelul Municipiului București și județului Ilfov și propunerea de noi măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pentru activitățile cu risc ridicat de răspândire a bolii.

Vineri, incidența cazurilor COVID-19 în București a ajuns la 15,83 la mia de locuitori, față de 15,42 cu o zi în urmă, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică. La 1 octombrie, rata de infectare era 7,78, iar în 1 septembrie Capitala avea o incidență de 0,85 la mia de locuitori.