Medicii de la Spitalul Județean Bacău, unde a murit fetița de 13 ani cu COVID-19, spun că aceasta a ajuns la Urgență după ce dimineață mersese pe picioarele ei la medicul de familie și că, la scurt timp de la spitalizare, organele au început să îi cedeze pe rând. Conform acestora, copila nu avea nicio altă patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică.

Terapie Intensiva COVID-19Foto: Profimedia Images

Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Bacău, dr. Adina Lupu, fetița a ajuns la Urgență la Pediatrie, fiind trimisă de medicul de familie, cu o saturație a oxigenului în sânge de numai 60% și insuficiență respiratorie, scrie Ziarul de Bacău.

Imediat, ea a fost internată la secția ATI de la etajul al cincilea al pavilionului "Spitalul Municipal”, fiind îngrijită de doi doctori.

"Din păcate, după internare, supraviețuirea a fost de scurtă durată”, a spus dr. Lupu pentru Ziarul de Bacău.

Practic, fetei i-au cedat pe rând toate organele, făcând o formă fulminantă de pneumonie hemoragică.

"Este impresionant faptul că fetița nu avea nicio patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică”, a adăugat dr. Lupu.

Potrivit directoarei medicale a spitalului, în valul al treilea al pandemiei, astfel de situații se întâlneau la sugarii cu COVID-19, însă acum, în al patrulea val, sunt afectați mai mult adolescenții.