Prefectul Capitalei spune că cei care au nuntă duminică ar trebui să meargă mai departe cu planurile, deși vineri seara s-a decis că astfel de evenimente sunt interzise începând de sâmbătă la miezul nopții. Asta pentru că restricțiile au fost luate în baza unor reglementări vechi, iar autoritățile ar urma să revină sâmbătă cu noi reglementări, după ce Guvernul va adopta Hotărârea de Guvern cu modificările la lista de restricții, mai permisive față de ce era legiferat până acum.

NuntaFoto: Wavebreak / Profimedia Images

Întrebată de către jurnaliști dacă cei care au de organizat o nuntă sau un eveniment similar duminică ar trebui să anuleze planurile sau să meargă cu ele mai departe, prefectul Capitalei Florela-Antonela Ghiță a răspuns „Mergeți mai departe. Potrivit CNSU se va permite cu maximum 200 persoane. Doar vaccinați și trecuți prin boală”.

Întrebarea vine după ce vineri seară Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului București a hotărât ca începând de pe 3 octombrie, ora 00.00, în București se închid cinematografele, se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri) și se impune carantina de noapte, 20.00 - 5.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Cu toate acestea, decizia a fost luată în baza vechilor reglementări - interdicțiile vechi stabilite prin Hotărâre de Guvern, în condițiile în care CNSU a adoptat joi o serie de noi reglementări și interdicții mai relaxate, dar care încă nu au fost transpuse într-o Hotărâre de Guvern. Executivul codnus de Florin Cîțu se întâlnește abia sâmbătă pentru această HG.

După adoptarea noii HG cu noile reglementări, CMBSU se va reuni sâmbătă pentru a adopta practic noile reglementări, diferite față de cele adoptate și comunicate vineri seară.