Crește numărul cazurilor de copii care ajung internați în spital cu forme simptomatice de COVID19, potrivit informațiilor anunțate de către autorități. Față de ziua anterioară, numărul minorilor internați de COVID a crescut cu 3%.

Copil vaccinat impotriva coronavirusuluiFoto: Roman Lacheev / Alamy / Profimedia Images

9 copii internați în secțiile ATI din țară cu forme severe de COVID

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.724. Dintre acestea, 1.037 sunt internate la ATI, potrivit informațiilor furnizate miercuri de către Grupul de Comunicare Strategică.

Din totalul pacienților internați, 236 sunt minori, 218 fiind internați în secții și 18 la ATI.

În urmă cu o zi, numărul minorilor internați cu COVID era de 229, din care 20 la ATI.

Valeriu Gheorghiţă: Va creşte numărul de copii internaţi la Terapie Intensivă / Procentul de vaccinare în rândul copiilor este clar insuficient

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că în rândul copiilor cu vârste de peste 12 ani rata de vaccinare anti-COVID ajunge la aproape 15%, dar este clar ”insuficientă” și avertizează că ”va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă”.

El a arătat că este "clar insuficient" procentul de vaccinare în rândul copiilor, precizând că în alte ţări din vestul Europei peste jumătate dintre copiii între 12 şi 17 ani au primit cel puţin o doză de vaccin.

Medicul a precizat că există "recomandarea foarte clară" ca tinerii cu boli cronice - obezitate, diabet, boli renale şi alte tipuri de afecţiuni - să se vaccineze.