​Răspândirea coronavirusului a fost înregistrată video pentru prima dată în animale de laborator pe măsură ce s-a răspândit de la nasul șoarecilor la plămâni și celelalte organe în decursul a doar 6 zile, relatează MedicalXpress.

Raspandirea coronavirusului in organismFoto: Captura YouTube

Imaginile video au fost surprinse ca parte a unui studiu realizat în parteneriat de Universitatea Yale din Statele Unite și Université de Montréal din Canada și publicat pe 18 august în revista medicală Immunity.

Imaginile înregistrate de cercetătorii de la cele două universități arată atât „marșul” de neoprit al SARS-CoV-2 în rândul șoareceilor infectați cât și modul în care anticorpii colectați de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 previn răspândirea sa.

„Am putut să vedem pentru prima dată răspândirea SARS-CoV-2 în timp real într-un animal viu și, mai important în locuri în care anticorpii trebuie să își facă efectul pentru a opri progresarea infecției”, afirmă Pritti Kumar, profesor asociat de boli infecțioase la Facultatea de Medicină a Universității Yale și autor corespondent al studiului.

Cercetătorii au folosit plasmă de la persoane care s-au vindecat de COVID-19 pentru a trata o parte din șoarecii infectați, aceasta oprind răspândirea virusului și când a fost administrată la 3 zile după infectare.

Citește și: