Guvernul grec a impus începând de vineri interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în insulele turistice Zakynthos, din Marea Ionică, şi în vestul Cretei, în provincia Chania, una dintre zonele cele mai vizitate, din cauza creşterii alarmante a numărului cazurilor de Covid-19 în ultimele zile.

Plaja Navagio, Zakynthos, GreciaFoto: Hotnews

La mai puţin de o săptămână după ridicarea acestei restricţii în insula Mykonos, interdicţia de circulaţie nocturnă este introdusă în zonele turistice menţionate şi va fi în vigoare între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa, relatează agențiile EFE și Agerpres. Rămâne de asemenea interzisă muzica în locurile publice 24 de ore din 24.

Măsura a fost luată la recomandarea experţilor în sănătate publică, după ce numărul noilor cazuri de Covid-19 a crescut într-o săptămână cu 69% în Zakynthos şi cu 54% în provincia Chania.

Interdicţia de circulaţie nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepţia insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situaţiei epidemiologice a fost aplicată și între 17 şi 26 iulie.

Pe întreg cuprinsul ţării rămân şi în prezent interzise reuniunile private cu mai mult de 20 de persoane, în timp ce guvernul grec se arată preocupat de avansul epidemiei în insulele Rhodos şi Ios.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de Covid-19 şi 16 decese asociate acestei boli. Circa 57% din populaţia acestei ţări a fost vaccinată cel puţin cu o doză şi 52% cu schema completă.

Citește și: