​Autoritățile din orașul american New York au anunțat miercuri că orice persoană poate primi 100 de dolari dacă se vaccinează anti-Covid la o clinică de stat din oraș, relatează Business Insider.

Vaccinare anti-Covid in SUAFoto: SPENCER PLATT / Getty images / Profimedia

Anunțul privind noul stimul oferit pentru a încuraja vaccinarea vine în contextul răspândirii variantei Delta mult mai infecțioase a coronavirusului și a creșterii numărului de noi infecții în Statele Unite.

Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC) a anunțat marți că inclusiv persoanele vaccinate cu schema completă ar trebui să poarte mască de protecție în zonele cu o „transmitere ridicată sau substanțială” a virusului.

Harta interactivă a CDC privind infecțiile cu coronavirusul arată că toate cele 5 districte ale New York-ului înregistrează niveluri „substanțiale” a transmiterii comunitare ceea ce înseamnă că noua recomandare se aplică și în orașul de pe coasta de est a SUA.

Primarul Bill de Blasio a anunțat luni că angajații orașului trebuie să se vaccineze anti-Covid până pe 13 septembrie sau vor fi supuși unor teste săptămânale pentru COVID-19.

Datele autorităților din New York arată că 40,8% din rezidenții orașului nu sunt încă vaccinați împotriva coronavirusului în timp ce 59,2% au fost imunizați cu cel puțin o doză.

Mai mulți economiști americani consultați anterior de Insider au propus o idee similară - un „stimul de vaccinare” în valoare de 1.000 de dolari pentru a combate reticența față de imunizare.

„Dacă nu reușim să obținem imunitate adevărată economia noastră va funcționa cu o greutate uriașă pe piept”, a declarat pentru Insider Robert Litan, economist la Brookings Institute și fost director al Biroului pentru Buget în timpul administrației Obama.

Citește și: