New York City va cere ca toți oficialii săi fie să fie vaccinați împotriva Covid-19, fie să efectueze un test săptămânal de screening, a anunțat luni primarul Bill de Blasio, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Măsura, care va intra în vigoare pe 13 septembrie, se va aplica pentru peste 300.000 de persoane, inclusiv polițiști, pompieri și profesori din primul oraș din Statele Unite, unde varianta Delta este răspândită îngrijorător.

"Obiectivul este recuperarea noastră. Obiectivul este protejarea oamenilor", a explicat de Blasio într-o conferință de presă.

Săptămâna trecută, primarul avertizase deja că miile de angajați ai spitalelor publice din New York ar trebui fie curând vaccinate împotriva Covid, fie testate în fiecare săptămână.

În New York, 59% dintre persoanele de toate vârstele au primit cel puțin o doză de vaccin Covid-19, dar ritmul vaccinării încetinește. La nivel național, doar 57% din toți americanii au primit cel puțin o doză, iar 49% sunt complet imunizați.

Vaccinurile rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizării și prevenirea morții, iar infecțiile în rândul persoanelor imunizate rămân rare. Varianta Delta reprezintă mai mult de 89% din contaminările din Statele Unite.

Luni, 57 de grupuri reprezentând milioane de medici, asistenți medicali, farmaciști și alți profesioniști din domeniul sănătății au solicitat vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

"Sănătatea și siguranța lucrătorilor americani, a familiilor, a rezidenților și a națiunii depind de aceasta", se spune în declarația lor.