Frontierele Statelor Unite rămân în continuare închise pentru călătorii internaţionali, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, a anunţat Casa Albă, invocând răspândirea rapidă a variantei Delta a coronavirusului, relatează Reuters și Agerpres.

Aeroportul din S FranciscoFoto: HotNews.ro

„Menţinem în acest stadiu restricţiile existente pentru călătorii”, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, justificând această decizie în special prin propagarea rapidă a variantei Delta „aici şi în străinătate”.

În timp ce ţările Uniunii Europene au decis să-şi redeschidă frontierele pentru americani, cu condiţia să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 sau să prezinte un test negativ, călătorii din spaţiul Schengen sau Marea Britanie nu mai pot intra în Statele Unite din martie 2020.

Această închidere a frontierelor este puternic criticată de către reprezentanții sectorului turistic din Europa dar şi de către patronatul american.

Canada a anunţat la rândul său, tot fără reciprocitate, că din 9 august îşi redeschide frontiera pentru cetăţenii şi rezidenţii permanenţi din SUA complet vaccinaţi.

Washingtonul anunţase la începutul lunii iunie constituirea de grupuri de lucru cu Canada, Mexic, Uniunea Europeană şi Marea Britanie pentru a discuta problema călătoriilor internaţionale, lăsând să se spere într-o relaxare a restricţiilor.

Nu doar că acest lucru nu se va întâmpla, dar Statele Unite îşi înmulţesc avertismentele către cetăţenii lor tentaţi să călătorească în străinătate.

După ce acum o săptămână Centrul de Prevenire şi Combatere a Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA, le-a recomandat americanilor să evite Marea Britanie, luni a adăugat, printre altele, Portugalia şi Spania pe lista destinaţiilor de evitat.

Pentru aceste ţări de nivel 4, cel mai ridicat de alertă sanitară, Statele Unite le recomandă călătorilor să fie complet vaccinaţi înainte de plecare, avertizându-i că, chiar şi aşa, se supun unui „risc”.

Citește și: