Aproximativ 200 de persoane protestează, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, faţă de posibile restricţii pentru cetăţenii nevaccinaţi împotriva COVID-19, relatează Agerpres.

Manifestanţii au strigat lozinci precum: "Luptăm, luptăm, luptăm şi câştigăm!", "Libertate!", "Nu ne vaccinăm!", "Ieşiţi din case!", "Jos Guvernul!", "Jos trădătorii!", "Libertate, te iubim! Ori învingem ori murim!".

Ei au pancarte pe care se pot citi mesajele: "Nu vrem domiciliu forţat", "HoReCa liberă".

Un participant la manifestaţie i-a îndemnat pe cetăţeni să facă plângeri penale împotriva celor care îi dau afară de la serviciu dacă nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19.

"Constituţia României spune că toţi suntem egali în faţa legii. Vă informez că personal am formulat plângere la Consiliul Discriminării, urmează să depun cererile pentru afirmaţiile discriminatoare cu tentă vicleană de a vicia consimţământul populaţiei, adică de a vă înşela şi a vă minţi că, dacă nu vă vaccinaţi, nu vom avea ce căuta în mall-uri, în teatre sau în alte instituţii. (...) Asta e intimidare", a declarat una dintre protestatare.

La manifestaţie participă şi senatorul Diana Şoşoacă şi George Simion, copreşedinte al AUR.

''Suntem alături de românii care nu vor ca vaccinarea să fie obligatorie'', a scris Simion pe Facebook.

Dan Barna a anunțat vineri mai multe măsuri luate în calcul și discutate în ședința de coaliție, cum ar fi ca mersul la mall să fie condiționat de vaccinare.

"Am discutat în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect, au fost prezentate mai multe variante asupra cărora premierul şi-a şi exprimat, pentru o parte din ele, susţinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri, pe modelul celorlalte state europene, de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare pentru că, într-adevăr, probabil valul 4 va avea un efect de stimul din nou pentru acea parte din populaţie care, deşi nu e împotriva vaccinării, nu s-a dus până acum să se vaccineze, dar în egală măsură sunt două tipuri de măsuri, măsurile de încurajare şi de stimulare, dar şi acele măsuri care am văzut că sunt luate de alte ţări prin care pentru cadre medicale, pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, spre exemplu, existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate. De exemplu, mersul la mall în weekend, care nu este un serviciu esenţial, să fie condiţionat de existenţa vaccinării, persoanele vaccinate să poată să meargă la mall în weekend, ceilalţi în timpul săptămânii”, a explicat Barna.