​Doar persoanele vaccinate în regim complet împotriva COVID-19 vor putea participa la slujbele ținute de Papa Francisc în timpul vizitei sale din Slovacia programată pentru luna septembrie, a anunțat ministrul sănătății al țării, potrivit Euractiv.

Papa FranciscFoto: Maria Laura Antonelli/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zvolenský a anunțat decizia după ce a ajuns la o înțelegere cu Președintele Conferinței Episcopilor din Slovacia.

„Prin luarea acestei decizii vrem să ne asigurăm că vizita Sfântului Părinte în Slovacia va fi o experiență spirituală pe cât de multe persoane posibil”, a afirmat ministrul slovac, anunțând că adunările în masă ocazionate de eveniment vor putea avea loc cu participarea mai multor persoane decât ar permite actualele măsuri sanitare în vigoare în țară.

Decizia înseamnă că, dacă vor să îl vadă pe suveranul pontif, persoanele care nu s-au vaccinat în regim complet împotriva coronavirusului vor avea la dispoziție doar 11 zile pentru a face rapelul cu vaccinurile Pfizer sau Moderna care sunt administrate în această țară.

Vizita papei Francisc ar putea duce la îmbunătățirea ratelor de vaccinare întrucât 76% din slovaci se declară creștini.

Autoritățile slovace continuă să se lupte cu un interes în scădere față de imunizarea anti-Covid, doar 40% din populație primind prima doză a unuia dintre vaccinurile disponibile și 34% fiind inoculată și la rapel.

Papa Francisc va petrece 3 zile în Slovacia, între 12 și 15 septembrie. Pe lângă vizitarea celor mai mari 3 orașe din țară (Bratislava, Košice, Prešov), el va merge de asemenea la Šaštín, un cunoscut loc de pelerinaj din Slovacia.

Vizita va fi una pastorală, însemnând că suveranul pontif va ține câteva slujbe și se va întâlni cu credincioșii.

Citește și: