Consilierul științific al Marii Britanii Patrick Vallance a revenit luni pe Twitter cu o rectificare spunând că de fapt 60% dintre persoanele internate în spital cu Covid-19 sunt nevaccinate, după ce în cadrul unei conferințe de presă a spus că 60% dintre persoanele internate în spital cu Covid-19 sunt vaccinate complet.

Coronavirus Marea BritanieFoto: Freepik

Acesta a corectat astfel o declarație făcută anterior.

”Corectând o statistică pe care am dat-o la conferința de presă de astăzi, 19 iulie. Aproximativ 60% din spitalizările de Covid nu sunt persoane dublu vaccinate, ci 60% din internările provocate de Covid provin în prezent de la persoane nevaccinate”, a spus Patrick Vallance pe Twitter.

El a spus anterior că ”în ceea ce priveşte proporţia oamenilor spitalizaţi care sunt dublu vaccinaţi ştim că este în jur de 60% dintre pacienţii internaţi în spital cu diagnosticul COVID", potrivit Agerpres.

Majoritatea restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Anglia începând de luni, zi redenumită ''Ziua libertăţii'' în pofida unei creşteri a numărului de contaminări, care îi îngrijorează pe unii oameni de ştiinţă şi responsabili politici.

Începând de luni în Anglia s-au redeschis sălile de spectacol şi stadioanele la capacitate maximă, cluburile pot primi din nou publicul, servirea la bar este din nou autorizată în pub-uri şi nu mai există o limită privind numărul de persoane pot participa la adunări publice. Purtarea măştii nu mai este obligatorie, dar recomandată în mijloacele de transport şi magazine, iar telemunca nu mai este o cerinţă.

Citește și:

Prima noapte în club, după mai bine de un an. Englezii au sărbătorit ridicarea restricțiilor antiCovid-19 VIDEO