Cluburile de noapte din Anglia s-au redeschis duminică noaptea după mai bine de un an. Englezii au sărbătorit ridicarea restricțiilor, unii dintre ei afirmând că se află la prima noapte în club, în condițiile în care au împlinit 18 ani în plină pandemie de Covid-19.

Club de noapteFoto: Piqsels.com

Cluburile de noapte au fost printre primele localuri care au beneficiat de ridicarea restricțiilor începând de la miezul nopții, după 16 luni.

Într-un club din Leeds oamenii au putut intra fără să fie obligați să poarte mască sau să respecte distanțarea socială, relatează BBC.

Unii dintre cei care abia așteptau să intre erau tineri care împliniseră vârsta legală pentru accesul în club în plină pandemie. ”Este un vis. Oamenii dansează, bem cu toții din nou, fără distanțare socială. Asta înseamnă să trăiești”, spune o tânără.

Alții vorbesc despre întoarcerea la normalitate, redobândirea libertății și cât de mult le-au lipsit distracțiile sau simplul fapt de a râde și de a dansa.

Premierul britanic Boris Johnson i-a îndemnat duminică pe britanici să fie precauţi şi să se autoizoleze atunci când li se spune, într-un mesaj video lansat în ajunul ridicării majorităţii restricţiilor anti-Covid-19 în Anglia.

„Vă rog, vă rog, vă rog, fiţi precauţi”, a cerut Johnson în înregistrarea video postată pe Twitter, relatează Agerpres.

El i-a invitat pe britanici să facă „următorul pas” cu „toată prudenţa necesară şi respect pentru ceilalţi” şi ţinând cont de „riscurile pe care continuă să le reprezinte această boală”. Şeful executivului i-a încurajat de asemenea pe conaţionalii săi să-şi facă şi „a doua injecţie” (doză de vaccin, n.r.) atunci când li se solicită acest lucru.