Peste o sută de angajaţi ai unuia dintre cele mai importante spitale din Texas au lansat o acţiune în justiţie împotriva angajatorului lor, decis să-şi concedieze angajaţii nevaccinaţi împotriva COVID-19, informează AFP și CNN, potrivit Agerpres.

Spitalul Houston Methodist a fost dat in judecata de angajatii care nu s-au vaccinat impotriva CovidFoto: F. Carter Smith / Splash / Profimedia Images

Houston Methodist, grupul spitalicesc în cauză, le-a dat termen până luni angajaţilor pentru a dovedi că s-au vaccinat.

Cei 117 reclamanţi consideră că această cerinţă este ilegală, deoarece vaccinurile au fost aprobate de administraţia americană doar în cadrul unei proceduri de utilizare de urgenţă.

„Nu suntem împotriva vaccinului. Vrem doar să ne simţim mai confortabil şi să avem la dispoziţie mai multe cercetări înainte de a fi imunizaţi”, a declarat în urmă cu câteva săptămâni în presa locală asistenta medicală Jennifer Bridges.

Odată trecut termenul, o notă internă a spitalului preciza că angajaţii recalcitranţi sunt suspendaţi timp de două săptămâni fără a fi plătiţi, apoi concediaţi dacă în continuare nu respectă cerinţa angajatorului.

Pe o reţea de socializare, Jennifer Bridges a solicitat publicului să vină şi să-şi arate sprijinul pentru cauza ei la sfârşitul ultimei sale zile de muncă în campusul Baytown, de lângă Houston. Câteva zeci de persoane au răspuns apelului ei.

„Suntem mândri să vă spunem că aproape 100% din cei 26.000 de angajaţi ai noştri au luat decizia corectă de a respecta obligaţia sacră de a ne proteja pacienţii”, a spus Houston Methodist într-un comunicat, potrivit Barrons.

„Este păcat că etapa de ieri, care a făcut din Houston Methodist cel mai sigur spital din ţară, a fost umbrită de câţiva angajaţi nemulţumiţi”, se precizează în acelaşi comunicat.

Houston este una dintre capitalele medicale ale lumii datorită Texas Medical Center (TMC), un district al oraşului care reuneşte spitale şi universităţi. Peste 106.000 de angajaţi primesc în acest loc anual 10 milioane de pacienţi.

În Statele Unite, peste 171 de milioane de persoane, sau 52% din populaţie, au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Citește și: