Aplicaţiile populare de întâlniri online, precum Tinder, Match, OkCupid, Hinge, Bumble etc., au acceptat o iniţiativă a guvernului american de a lua parte în SUA la efortul de stimulare a interesului pentru vaccinarea anti-Covid-19, prin crearea unor noi funcţionalităţi pentru persoanele vaccinate, a anunţat vineri Casa Albă, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Printre aceste funcţionalităţi se numără, de exemplu, crearea unor etichete ce arată statutul vaccinal al utilizatorilor, accesul liber pentru cei vaccinaţi la conţinuturi premium, precum super-like-uri sau boost-uri, ori posibilitatea filtrării compatibilităţilor astfel încât rezultatul căutării să indice numai persoane vaccinate.

De altfel, în ultimele luni numeroşi utilizatori ai aplicaţiilor de dating au ţinut să precizeze în descrierea proprie că sunt vaccinaţi.

Parteneriatul guvernului SUA cu aplicaţiile de dating vine în contextul unei scăderi a intensităţii vaccinării, astfel că autorităţile caută diferite iniţiative inovatoare pentru a convinge cât mai mulţi oameni să se vaccineze împotriva Covid-19.

Mai devreme luna aceasta, Casa Albă a anunţat şi un parteneriat în acest sens cu societăţi care oferă servicii de ridesharing, precum Uber sau Lyft.

Până în prezent mai mult de 60% (circa 160 de milioane de persoane) din populaţia adultă a SUA a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-Covid-19. Preşedintele Joe Biden a stabilit un obiectiv de 70% până pe 4 iulie, Ziua Naţională a SUA.