Primul centru mobil de vaccinare antiCovid a copiilor ar urma să fie deschis de Primăria Sectorului 4 în parcul Lumea Copiilor abia după ce autoritățile naționale dau undă verde campaniei de imunizare a minorilor cu vârste între 12-15 ani, au precizat sâmbătă autoritățile locale. Precizarea vine după ce inițial a fost transmisă informația potrivit căreia centrul va fi inaugurat începând de sâmbătă, la scurt timp după ce Agenția Europeană a Medicamentului a decis aprobarea vaccinării copiilor din categoriile de vârstă menționate, cu serul Pfizer-BioNTech.

"Lumea copiilor"Foto: USER UPLOADED

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, centrul va fi amenajat în parcul Lumea Copiilor (zona rotondă), în imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul Naţional al Copiilor, şi va avea două puncte de imunizare.

"Vaccinarea efectivă a copiilor va debuta în momentul în care autorităţile naţionale vor emite toate instrucţiunile necesare. Din acel moment, centrul mobil va fi deschis zilnic, în intervalul orar 08,00 - 20,00, timp în care minorii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani vor putea fi vaccinaţi împotriva COVID-19, cu acordul părinţilor/reprezentanţilor legali. Aceştia îi vor însoţi, de altfel, pe copii şi vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doză a vaccinului, în aceeaşi cantitate de 0,3 ml utilizată şi pentru imunizarea adulţilor, după care vor rămâne sub supraveghere, într-o zonă de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute", precizează sursa citată.

Vineri, Agenţia Europeană a Medicamentului a decis autorizarea utilizării vaccinului Pfizer-BionTech pentru imunizarea împotriva COVID-19, a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. În momentul de faţă, vaccinul produs de Pfizer-BionTech este administrat copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.