India a raportat joi sub 4.000 de decese după cinci zile consecutive în care bilanţul victimelor nu a scăzut sub acest prag, în timp ce curba contagierilor a înregistrat o evoluţie descendentă într-o zi în care au fost realizate cele mai multe teste COVID-19, relatează EFE și Agerpres.

Coronavirus IndiaFoto: Avishek Das/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ţara asiatică a înregistrat în ultimele 24 de ore 3.874 de decese, după ce miercuri depăşise pragul de 4.500 de morţi, un nou record, potrivit buletinului difuzat de Ministerul indian al Sănătăţii.

Şi numărul contagierilor este în scădere, cu o medie de sub 300.000 de cazuri timp de trei zile la rând, ajungând joi la 276.110 de contagieri.

Aceste cifre oferă motive de optimism, cu o curbă a pandemiei care se stabilizează şi care arată că India a depăşit perioada în care media zilnică a infectărilor depăşea 400.000 de cazuri, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută.

De la începutul pandemiei, s-au înregistrat 283.248 de decese în această ţară cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, bilanţ care ocupă locul al treilea după cel din Statele Unite (peste 600.000 de morţi) şi cel din Brazilia (circa 440.000 de morţi).

Un al doilea val deosebit de virulent de COVID-19 devastează India de şase săptămâni, provocând o penurie de oxigen medical şi de medicamente esenţiale în spitalele deja supraaglomerate.

Scăderea numărului de decese vine după ce autoritățile de la New Delhi au raportat miercuri un nou record de 4.529 de morți cauzați de COVID-19.

Citetșe și: