Este posibil să fie detectate mai multe variante de coronavirus, dar acum ”știm ce să facem”, a declarat vineri un expert din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Mi-aș dori ca teama (de variante) să se transforme în ceva productiv, ceva de putere”, a declarat Maria van Kerkhove, din cadrul OMS, într-un briefing virtual la Geneva.

Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat vineri țările bogate să își reconsidere planurile de a vaccina copiii împotriva coronavirusului și să doneze în schimb doze ale vaccinurilor anti-Covid schemei COVAX pentru ajutorarea țărilor mai sărace.

„Înțeleg de ce unele țări vor să-și vaccineze copiii și adolescenții dar în momentul de față îi îndemn să își reconsidere [planurile] și să doneze în schimb vaccinuri către #COVAX”, a declarat acesta în timpul unei întâlniri virtuale de la Geneva.

Premierul indian Narendra Modi a tras un semnal de alarmă vineri în contextul răspândirii necontrolate a coronavirusului în această țară după ce bilanțul oficial al contagierilor cu COVID-19 a depășit pragul de 24 de milioane în India.

În România, zece cazuri de COVID-19 cu tulpina indiană a virusului (B.1.617.2), care a provocat situația dramatică din India, au fost depistate până în 9 mai în România.