Germania va avea capacitatea de a vaccina anti-Covid toți adolescenții cu vârsta de peste 12 ani până la sfârșitul lunii august, în așteptarea ca Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să autorizeze folosirea serului Pfizer la această grupă de vârstă, a declarat joi ministrul sănătății Jens Spahn, relatează AFP.

Vaccinare anti-Covid in GermaniaFoto: Hauke-Christian Dittrich / AFP / Profimedia Images

Guvernul și regiunile au fost de acord că „o ofertă de vaccinare poate fi făcută la fiecare adolescent cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani până la sfârșitul lunii august”, a declarat ministrul care se bazează pe o autorizare a vaccinului Pfizer / BioNTech de către EMA pentru copiii de 12-15 ani în iunie.

Autoritatea de reglementare europeană și-a început evaluarea la începutul lunii mai pentru a decide dacă extinde la tineri utilizarea vaccinului de la cele două laboratoare autorizate în prezent de la vârsta de 16 ani. Statele Unite tocmai au dat undă verde utilizării sale pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Guvernul german își anunțase deja scopul de a propune vaccinarea tuturor adulților până la sfârșitul lunii septembrie. Prin adăugarea adolescenților, țara intenționează, prin urmare, să realizeze imunizarea populației sale mai repede.

Germania a crescut semnificativ ritmul campaniei sale de vaccinare în ultimele săptămâni, injectând peste un milion de doze în unele zile.

Cinci milioane de persoane au fost vaccinate în aprilie, mai mult decât în ​​cele trei luni care au precedat, a subliniat ministrul.

Pentru a-și respecta calendarul, guvernul a decis, de asemenea, să elimine regula de prioritate pentru a primi serul AstraZeneca, disponibil acum pentru toți cei care îl doresc. Autoritatea națională de sănătate continuă să o recomande în special celor cu vârsta de peste 60 de ani.

Canada a devenit miercuri prima țară din lume care a autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid Pfizer-BioNTechi pentru adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani.

Health Canada a concluzionat că vaccinul este ”sigur și eficient” în prevenirea Covid-19 la adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, după examinarea științifică ”riguroasă și independentă a dovezilor cunoscute”, a declarat ministerul canadian al sănătății într-un comunicat.

Profilul de siguranță al vaccinului Pfizer-BioNTech la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani este „similar” cu cel observat la persoanele în vârstă, adică reacțiile adverse care apar cel mai frecvent sunt „temporare și ușoare”, cum ar fi durerea brațului, frisoanele și febra, conform Health Canada.

Alți producători de vaccinuri autorizați în Canada "efectuează sau intenționează să efectueze studii la adolescenți și copii, inclusiv la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani", a spus ministerul.

Citește și:

Pfizer va solicita în septembrie aprobarea ca vaccinul său să fie administrat copiilor cu vârste între 2 și 11 ani