Insulele Maldive vor impune carantina pe timp de noapte începând de joi pentru a aduce sub control dublarea numărului de noi infecții cu coronavirusul, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Recrudescența coronavirusului în Maldive este pusă pe seama alegerilor locale recente și a întrunirilor de familie ocazionate de luna de post a Ramadanului începută la 12 aprilie în această țară insulară cu o populație în procent de 99% musulmană.

Agenția de Sănătate a anunțat introducerea carantinei pe timp de noapte după ce datele guvernamentale au arătat că numărul de noi contagieri înregistrate în 24 de ore s-a dublat la 734 față de 318 în urmă cu o săptămână.

Autoritățile din Maldive au inoculat 56,2% din populație împotriva coronavirusului cu o doză a unui vaccin anti-Covid până pe 3 mai în timp ce procentul celor care au primit ambele doze este de 21,5%, potrivit datelor de la Our World in Data.

Campania de vaccinare anti-Covid din această țară a fost demarată cu donații din partea Indiei și a Chinei, majoritatea inoculărilor fiind făcute cu vaccinul indian Covishield din care autoritățile de la Male au comandat 300.000 de doze în luna martie.

De asemenea autoritățile din Maldive au autorizat pentru uz de urgență și vaccinul chinezesc dezvoltat de compania Sinopharm pe 15 martie, potrivit Xinhua, însă a primit și doze alocate prin programul de asistență COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății.

Majoritatea noilor infecții depistate miercuri au fost raportate în Male, capitala aglomerată a arhipelagului.

Restricții au fost plasate și asupra deplasării între insule deși deocamdată turiștii se pot deplasa în continuare la stațiunile private dacă prezintă un test negativ pentru COVID-19.

Agenția de Sănătate a anunțat de asemenea impunerea distanțării sociale în moschei.

„Numerele sunt foarte ridicate. Dacă nu vom reuși să scădem semnificativ aceste numere ne vom confrunta cu zile dificile. Așa că trebuie să fim pregătiți”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Maldivelor.

Creșterea numărului de noi infecții vine ca o lovitură puternică pentru această țară dependentă de turism care anunțase la jumătatea lunii aprilie că vrea să ofere vaccinuri turiștilor printr-un program numit 3V: „Vizitare, Vaccinare, Vacanță”, potrivit CNBC.

În jur de 67% din Produsul Intern Brut al țării insulare este generat de turism.

Citește și: