Insulele Seychelles au raportat miercuri o creștere record a numărului de infecții cu coronavirus, în pofida faptului că țara insulară a vaccinat deja 85% din populație, preponderent cu vaccinul chinezesc dezvoltat de Sinopharm, relatează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul sănătății din această țară a raportat 497 de noi cazuri înregistrate într-o perioadă de 72 de ore după ce la anterioara raportare din 30 aprilie anunțase 314 de noi cazuri.

Creșterea recentă a numărului de noi infecții este cu atât mai îngrijorătoare întrucât anteriorul record de contagieri a fost de 189 de cazuri raportate pe 13 aprilie după care media de noi contagieri raportate scăzuse la sub 100.

Sursa: Worldometer

Recrudescența coronavirusului a determinat Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite să emită un avertisment de călătorie de nivel 4 împotriva deplasărilor în această țară dependentă de turism.

Autoritățile locale au anunțat introducerea de noi restricții, închizând școlile și evenimentele sportive. Măsurile includ de asemenea interzicerea vizitelor între gospodării și închiderea devreme a barurilor, potrivit Bloomberg.

„În pofida eforturilor excepționale pe care le depunem, situația legată de COVID-19 din țara noastră este critică acum”, a declarat Peggy Vidot, ministrul sănătății din această țară în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul sănătății a anunțat luni închiderea clinicilor medicale de specialitate și a suspendat operațiile cu excepția celor de urgență și a tratamentelor pentru cancer.

Noile restricții au fost anunțate în pofida faptului că 85% din populația de aproximativ 98.000 de locuitori ai țării insulare au fost vaccinați cu o doză a unui vaccin anti-Covid și 62,2% din populație a fost vaccinată împotriva coronavirusului și la rapel.

Spre comparație, Israel, țara cu a doua cea mai mare rată de vaccinare împotriva coronavirusului, și-a inoculat 55,9% din populație cu ambele doze ale unui vaccin anti-Covid.

Insulele Seychelles au demarat campania de vaccinare anti-Covid a populației pe 11 ianuarie cu doze ale vaccinului dezvoltat de compania chineză Sinopharm, potrivit Reuters.

Autoritățile din această țară au anunțat la momentul respectiv că au primit 50.000 de doze ale acestui vaccin chinezesc ca o donație din partea Emiratelor Arabe Unite.

Citește și: