Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a explicat că blocarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) de miercuri, care a dus la crearea unor cozi imense la mai multe centre de vaccinare, a fost provocată din cauza unui număr foarte mare de accesări.

Valeriu GheorghitaFoto: AGERPRES

Potrivit acestuia, au fost peste 40.000 de accesări într-un interval foarte scurt de timp.

“În cursul acestei dimineţi a fost o disfuncţionalitate a Registrul Electronic Naţional al vaccinărilor, a fost o problemă de natură tehnică care a fost identificată de specialişti IT care administrează această bază de date. Ea a fost remediată într-un interval rezonabil de timp, dar sigur că a afectat activitatea de vaccinare prin sensul în care nu s-au putut înregistra persoanele vaccinate în acea perioadă de timp. Se pare că a fost vorba de un număr foarte mare de accesări într-un timp foarte scurt, peste 40.000 de accesări într-un interval foarte scurt de timp, lucru care a generat aceste impedimente în funcţionalitatea optimă a platformei însă ele au fost soluţionate şi evident platforma este într-o continuă optimizare pentru că este o scalare foarte mare în perioada aceasta şi tocmai de aceea considerăm că riscul să survină evenimente similare este mult mai mic şi credem că pe viitor vor fi evitate astfel de momente”, a explicat Valeriu Gheorghiţă, potrivit News.ro

Procesul de vaccinare a fost întrerupt, miercuri, pentru aproximativ trei ore, din cauza unor probleme tehnice ale Registrului Electronic Naţional de Vaccinare. Din cauza blocării sistemului, sute de oameni nu au putut fi vaccinați și nici nu au putut primi adeverințele de vaccinare.