Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, nu a putut fi accesat miercuri dimineață din mai multe centre, iar sute de persoane au așteptat la cozi. Din cauza blocării sistemului, oamenii nu au putut fi vaccinați și nici nu au putut primi adeverințele de vaccinare, scrie Libertatea.

vaccinarea in RomaniaFoto: Comitetul de coordonare vaccinare Covid

„A picat RENV. Nu mai pot fi înregistrați oamenii la vaccinare, cei care sunt vaccinați nu își pot primi adeverințele, alții nu pot să intre la vaccinare, e blocată activitatea acum”, a declarat pentru Libertatea, șeful unui centru de vaccinare din sectorul 4 al Capitalei.

Aceeași situație a fost și la un centru din sectorul 6, acolo unde zeci de oameni au stat la coadă în așteptarea imunizării. Și lor li s-a transmis că sistemul nu merge.

Adriana Pistol, șefa Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), instituția de care ține platforma RENV, a confirmat informația, pentru Libertatea. „Știu de blocare. Problema este în curs de rezolvare, în cel mai scurt timp”, a spus aceasta, însă nu a putut estima cât va dura până când se va întâmpla acest lucru.

Potrivit imaginilor difuzate de Digi 24, cozi uriașe s-au format miercuri dimineață la centrele de vaccinare de la Romexpo și de la Palatul Copiilor, iar blocajul a durat aproximativ două ore.