Opt lei asiatici de la o grădină zoologică din India au contractat coronavirus, potrivit unui anunț făcut de guvernul de la New Delhi marți, acesta adăugând că nu există dovezi că animalele ar putea transmite COVID-19 oamenilor, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii grădinii zoologice din orașul Hyderabad din sudul țării au trimis mostre unui laborator guvernamental pe 24 martie după ce leii au prezentat semne de dificultăți respiratorii. Rezultatele pozitive cu coronavirusul vin în contextul unui val uriaș de noi contagieri în India.

„Pe baza experienței cu animale din grădini zoologice din alte părți ale lumii care au avut SARS-CoV-2 anul trecut, nu există dovezi faptice care să arate că animalele pot transmite mai departe boala oamenilor”, a subliniat într-un comunicat ministerul indian al mediului, pădurilor și schimbărilor climatice.

Parcul Zoologic Nehru a fost între timp închis.

India a raportat peste 300.000 de infecții zilnice cu coronavirusul pentru 13 zile consecutive și a depășit 20 de milioane de contagieri confirmate, al doilea cel mai mare număr la nivel mondial, după Statele Unite.

REFERINȚĂ: